2008. december 15., hétfő

püspök-kenyér

Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 kávéskanál sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
fűszerek (őrölve):
fahéj
gyömbér
szegfűszeg
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor (nem kötelező)
Belevalók:
mazsola
narancshéj (cukrozott vagy frissen reszelt, ez esetben a reszelő nagy lukain reszelve pikánsabb lesz)
citromhéj
szárított vagy friss gyümölcsök (dió, alma, mandula, és bármi, ami jól esik)
Elkészítés: A tojásokat a cukorral (robotgéppel) felverem, hozzáadom a lisztet, a fűszereket, sütőport, szódabikarbónát, majd a gyümölcsöket, a narancs levét esetleg bele is lehet csavarni. Mikor minden benne van, formába öntöm (tetszés szerintibe), és élőmelegített sütőben fóliával letakarva kb. fél órát sütöm (formafüggő). Tűpróbával állapítom meg jó-e.

Nincsenek megjegyzések: