2008. december 15., hétfő

Nagymama beiglije.


Íme a nagymamám receptje:
4 db bejgli receptje: Tésztájához összegyúrunk 50 dkg. finomlisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejbenfuttatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyisót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.Töltelék: 40 dkg darált diót (mákot) 2 dl. vízzel felfőzünk, hozzáadunk15 dkg. porcukrot, 1 vaníliás cukrot, 10 dkg. mazsolát és sűrűre főzzük,aztán néhány kanál baracklekvárt adunk hozzá, majd kihűtjük.A cipókat egyenként téglalapalakúra gyúrjuk, megtöltjük és egyenként összegöngyöljük. Tojássárgájával megkenjük a felületét, fél órátpihentetjük. Ezután keresztirányba is megkenjük tojássárgájával, majd sütés előtt megint hosszirányba kenjük meg.Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: